Om Hjerterytterne

Hjerterytterne er Hjerteforeningens cykelhold. Holdet blev etableret i begyndelsen af 2016 af en lille engagereret gruppe motionscyklister i København, der nærede et stort ønske om at kombinere motion og fællesskab med en helhjertet indsats for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden.

I løbet af få måneder kunne Hjerterytterne tælle godt 100 motiverede Hjerteryttere. Året efter (2017) åbnede det første hold uden for Storkøbenhavn, på Fyn – og blev dermed det første skridt på vejen imod den overordnede ambition: At gøre Hjerterytterne til et landsdækkende motionskoncept.

I 2018 rider Hjerterytterne videre på bølgen af succes og har åbnet seks nye hold i Nordvestsjælland, Slagelse, Næstved, Randers, Esbjerg og Sønderborg. Holdet tæller nu knap 300 Hjerteryttere.

Om Hjerterytterne – konceptet

Hjerterytterne ønsker at skabe fantastiske cykeloplevelser for alle ryttere med fokus på værdier som motion, fællesskab og sportslige udfordringer for alle. Vi vil medvirke til at alle ryttere kommer i god form og oplever glæden ved motion –og samtidig gøre en helhjertet indsats for andre.

Det er Hjerterytternes store ønske at rekruttere både kvinder og mænd, nybegyndere såvel som erfarne motionscyklister – på tværs af alle aldre (minimum 18 år). For Hjerterytterne er for cykelentusiaster – på tværs af racercykelkvalitet, niveau, køn, uddannelse og titel.

Med cykling er det muligt at skabe nogle spændende rammer, der appellerer til ambitiøse motionister på flere niveauer. Uanset om målet er ’bare’ at gennemføre, støtte de andre ryttere eller udfordre sig selv på de hårdeste stigninger, er det vigtigste for os, at det bliver en god oplevelse for dig – og for alle andre på holdet. En oplevelse hvor både det sportslige og det sociale går op i en højere enhed.

Samtidig er det vores mål at medvirke til udbredelsen af kendskabet til Hjerteforeningen og Børnehjertefonden og ved samle penge ind til hele Danmarks hjertesag.

Sæsonen kulminerer i et årsprojekt, der ofte bringer holdet uden for Danmarks grænser – og gerne til sydens sol. Dette kræver en indsats ved både træning og i fællesskabet – og en vilje til at gennemføre. Til gengæld kan vi næsten garantere en rejse der vil ’flytte bjerge’, skabe mange venskaber og give dig en oplevelse for livet.