Bliv holdkaptajn

Hjerterytternes vision er at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om at gøre en forskel for andre – at samle ind til hjertesagen. Ambitionen er, at Hjerterytterne er landsdækkende med Danmarks bedste velgørende cykelprojekt i 2020.

Holdets koncept bygger på en struktureret træningsplan gennem hele sæsonen, udfordringer for alle, en masse hyggeligt samvær, cykelløb, ture og rejser. Vi vil medvirke til, at enhver Hjerterytter kommer i god form og oplever glæden ved motion.


Holdkaptajnens 10 bud – til oprettelsen af et Hjerterytterhold

Til oprettelsen af et Hjerterytterhold anbefaler vi en holdledelse typisk bestående af en holdkaptajn samt 1-2 løjtnanter pr. 10-20 ryttere, således vil et hold på 30 typisk fx have en holdkaptajn og 3 løjtnanter. Derudover skal du som holdkaptajn kunne sikre:

 1. Mindst 10 ryttere, gerne mange flere
 2. Struktureret træningsplan fra marts til september, min. 2 gange om ugen
 3. Fokus på udfordringer for alle ryttere
 4. Tilrettelæggelse af årsprojekt (cykelrejse), i samarbejde med Hjerteforeningen og evt. andre hold
 5. Intern kommunikation til holdet
 6. Kontakt til andre holdkaptajner og Hjerteforeningen
 7. Engagere dine ryttere i at etablere kilometersponsorater og sørge for et aktivt sponsorarbejde på holdet, herunder medvirke til at skaffe tøjsponsorer og tilrettelægge indsamlingsaktiviteter
 8. Sørge for at sikkerheden er i top og Hjerterytternes 10 bud efterleves
 9. Bidrage med god energi til holdet
 10. Sikre at alle ryttere bidrager aktivt til holdet og fællesskabet

Download Hjerterytternes manifest og køreregler her: Hjerterytternes manifest og køreregler

Ansøg om at blive holdkaptajn


Holdkaptajnens årshjul

 

Hjerterytterne:

 • Er for alle cykelentusiaster – på tværs af racercykelkvalitet, niveau, køn, uddannelse og titel.
 • Hylder åbenhed og mulighed for at lade alle kommer til orde – for det er i fællesskab, at holdet vokser sig større og stærkere.
 • Knytter venskaber, fællesskaber og unikke netværk, der i samspil med sportslige udfordringer medvirker til, at alle ryttere kommer i god form og oplever glæden ved motion – og samtidig gør en hjertelig forskel for andre.