”Noget af det mest livsbekræftende jeg har prøvet”

Med assistance fra Team Storkøbenhavns Hjerteryttere skulle Børnehjertefondens cykelhold ”Styrkeprøven” i weekenden gennemføre årets første motionsløb på distancen 50 km ved Stjerneløbet i Roskilde.

Cykelteamet ”Styrkeprøven”, der i 2018 fejrer 10 års jubilæum, består af unge over 14 år med hjertefejl. Holdet træner sammen flere gange årligt for at deltage i udvalgte cykelløb i Danmark – og i denne weekend lagde det traditionsrige Stjerneløb i Roskilde asfalt til holdets første fysiske ‘styrkeprøve’.

– Ved løbene skal alle Styrkeprøvens deltagere følges af en hjælper. I år var det bl.a. frivillige fra Hjerterytternes Team Storkøbenhavn, der beredvilligt stillede op og støttede de unge mennesker igennem hele løbet. De var fantastisk hjælpsomme og var med til at sikre, at alle fik en god oplevelse, siger Styrkeprøvens initiativtager Gert Palner.

Jørgen Vinberg, der til daglig er læge, cykler både med Hjerterytterne for sit eget helbreds skyld, og for at anerkende Hjerteforeningen og Børnehjertefondens betydning samt engagement for landets hjertepatienter. Efter at have krydset målstregen i selskab med bl.a. Styrkeprøvens rytter Michael Weiergang, var hans reaktion umiddelbar:

– At være ledsager ved Styrkeprøven er noget af det mest livsbekræftende, jeg har prøvet. Det sætter virkelig livets trivialiteter i perspektiv.

En af Hjerterytternes initiativtagere og holdets sponsorformand, Henrik Mertins, var også hurtig til at ”træde til”, da chancen bød sig – for ham var det en mindst lige så stor oplevelse:

– Det var en kæmpe fornøjelse at få lov til at cykle med disse super seje unge mennesker. De tre jeg cyklede med, var så gode til at opmuntre hinanden og hjælpe hinanden igennem. Det var en super dag, hvor det virkeligt gav mening at være Hjerterytter.

 

 


Om Styrkeprøvens Cykelhold

 • Styrkeprøvens cykelhold blev etableret i 2008 og er Børnehjertefondens cykelhold for unge over 14 år med  hjertefejl.
 • Rytterne mødes fem gange årligt på tværs af landets egne for at træne op til deltagelse i to årlige cykelløb.

Om Børnehjertefonden

 • Hvert år fødes ca. 500 nye hjertebørn i Danmark, og således er det den mest almindelige medfødte misdannelse. Der findes mere end hundrede forskellige medfødte hjertesygdomme.
 • Børnehjertefonden modtager ikke offentlig støtte, men arbejder udelukkende for indsamlede midler fra private, erhverv og andre fonde.
 • Børnehjertefonden arbejder for
  • At støtte forskning i medfødt hjertesygdom og konsekvenserne deraf
  • At oplyse om medfødt hjertesygdom
  • At støtte og etablere kurser og aflastningsweekender for familier med hjertesyge børn
  • At oplyse om sundhed generelt for alle børn