Hjerterytternes Manifest

Hjerterytterne ønsker at skabe fantastiske cykeloplevelser, venskaber og fællesskab, unikt netværk, sportslige udfordringer. Vi vil medvirke til, at alle ryttere kommer i god form og oplever glæden ved motion –og samtidig gøre en hjertelig forskel for andre. Vi ønsker at skabe et årligt tilbagevendende cykelevent, der har til formål at skabe et unikt netværk og sammenhold. Dette gør vi samtidig med, at vi udbreder kendskabet til Hjerteforeningen og Børnehjertefonden – bl.a. ved at samle penge ind til hele Danmarks hjertesag.

Med cykling er det muligt at skabe nogle spændende rammer, der appellerer til ambitiøse motionister på flere niveauer. Uanset om målet er at “gennemføre”, eller man vil udfordre sig selv på de hårdeste stigninger, er det vigtigste for os, at det bliver en god oplevelse for alle. En oplevelse hvor både det sportslige og det sociale går op i en højere enhed.

Vi vil gerne give alle muligheden for at opleve glæden ved at cykle sammen med en masse rare, sjove og spændende ligesindede samtidig med, at man er med til at gøre en forskel for andre. Vi vil lade det hele kulminere i et årsprojekt, hvor fællesskabet, udfordringerne og konditionen når nye højder. Dette kommer til at kræve både træning og vilje at gennemføre. Belønningen bliver et unikt netværk med fantastiske mennesker og en rejse, der vil flytte egne grænser. En oplevelse for livet.

Vi ønsker at rekruttere både kvinder og mænd, nybegyndere og erfarne motionscyklister. Deltagerne skal spænde bredt aldersmæssigt (dog minimum 18 år). Deltagerne skal også spænde bredt uddannelses- og erhvervsmæssigt. I det omfang det giver mening (og er muligt), ønsker vi at tiltrække kendte personer, der kan være med til at skabe opmærksomhed om projektet.

Værdier

Projektet bygger bl.a. på begreber som: Fællesskab, åbenhed, involvering, sikkerhed, udfordringer, rummelighed, respekt og hjælpsomhed.

Vision

Hjerterytterne ønsker at skabe et landsdækkende koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om at gøre en forskel for andre – at samle ind til hjertesagen. Ambitionen er, at cykelholdet øger kapaciteten fra tre hold i 2016 til at være et landsdækkende cykelhold i 2020.

Mission

Holdets koncept bygger på en struktureret træningsplan gennem hele sæsonen, udfordringer for alle, en masse hyggeligt samvær, cykelløb, ture og rejser. Vi vil medvirke til, at enhver Hjerterytter kommer i god form og oplever glæden ved motion.